Willis Tower – den ultimata utsiktsupplevelsen i Chicago

Willis Tower – tidigare Sears Tower – är ett storslaget inslag i Chicagos skyline och skyskrapans utsiktsvåning bjuder på en häftig panoramautsikt över staden. Boka biljett på nätet så går du före köerna.

Willis Tower och Skydeck i Chicago - boka biljetter

Boka biljetter till Willis Tower

Willis Tower, som under många år gick under namnet Sears Tower, är Chicagos mest kända byggnad och utsiktsvåningen Skydeck är en av stadens absolut mest populära sevärdheter.

De flesta väljer att köpa en vanlig entrébiljett till Skydeck, men det finns fler sätt att uppleva skyskrapan och utsikten på.

När det gäller biljetten – boka den på nätet. Då har du din plats säkrad på den dag du väljer och du kan gå förbi kön till biljettkassorna, men du behöver fortfarande köa till säkerhetskontroll och hissar.

I samband med bokningen kan du välja att uppgradera till en expressbiljett som gör att du kommer snabbare igenom säkerhetskontrollen och får en prioriterad kö till The Ledge, de glassbalkonger som hänger på utsidan av skyskrapan.

Expressbiljetten är betydligt dyrare, men kan vara ett bra val om du har ont om tid i Chicago, eller om du bara avskyr att köa.

den här sidan bokar du både standardbiljett och expressbiljett. Välj datum först, så ser du priserna för de olika biljetterna.

Entrébiljett till Skydeck ingår också i vissa kombinationsbiljetter som kan vara bra att spana in.

Om du till exempel funderar på att åka hop on hop off-buss finns möjligheten att kombinera en endagsbiljett på Big Bus Chicago med entré till Skydeck i Willis Tower och till Chicago Architecture Centre. Den kan bokas här.

Planerar du att se flera av Chicagos sevärdheter och vill spara pengar med ett rabattkort, kolla in Go Chicago Card där entré till Willis Tower är inkluderad.

Fler förslag på sätt att uppleva den mäktiga skyskrapan på, finns längre ned på sidan.

Willis Tower - boka biljetter och guidade turer

Förutom exemplen ovan finns många olika sätt att uppleva Willis Tower på. Här är Get Your Guides utbud.

Biljetter till Willis Tower och guidade turer hos Viator

Fler alternativ för dig som vill uppleva skyskrapan och utsikten, även ett stort utbud av guidade turer.

Willis Tower – introduktion

Ett besök i Willis Tower, tidigare Sears Tower, är ett måste för Chicagoresenären. Utsikten över staden är oslagbar och du får en fantastisk överblick över gator och hus.

Observationsdäcket heter Skydeck Chicago och är öppet för allmänheten. Dit kan du gå för att njuta av den otroliga utsikten över den amerikanska storstaden.

Skyskrapan har 108 våningar och tillsammans med radiomaster sträcker byggnaden sig 527 meter upp i luften.

Utsiktsplatsen ligger 412 meter ovanför trottoaren nedanför. Att utsikten når många mil bort är med andra ord inte någon överdrift.

Om du har riktig tur och vädret är ovanligt bra kan du se inte mindre än fyra delstater från utsiktsplatsen i Willis Tower. Såväl Indiana som Wisconsin och Michigan kan skymtas i fjärran, utöver Illinois där Chicago ligger.

Tips! Bra att veta inför ett besök

Willis Tower har öppet varje dag året runt. Var ute i god tid på morgonen, för det blir snabbt långa köer.

Det är inte bara kön utanför byggnaden som tar tid. Du måste gå igenom en säkerhetskontroll för att komma in, vilket tar tid ibland. Sedan är det också kö till hissen upp.

Uppe vid utsiktsplatsen finns det glasfönster åt alla håll, vilket ger en makalös, obruten utsikt över staden.

Där finns också ett litet, interaktivt, museum som erbjuder korta filmer, fotografier på stadens alla sevärdheter från utsiktsplatsen, samt ett frågespel där du kan testa dina kunskaper.

På sidan av Willis Tower finns balkonger av glas, som du inte får missa. Det är otroligt populärt bland besökarna att gå ut några meter på glasgolvet för att titta ner mot gatan långt, långt där ner. 

Om du är orolig för att få svindel uppe i tornet kan det kännas tryggt att veta att det finns ett räcke att hålla sig i.

Karta – så hittar du till Willis Tower

Entrén till Willis Tower ligger på byggnadens södra sida. Gatan du ska hålla utkik efter är Jackson Boulevard.

Willis Tower

Hotell nära Willis Tower

Panoramafönstren och kingsizesängarna på 4-stjärniga Hotel Julian gör ingen besviken.

Ett annat populärt hotell i samma klass är Club Quarters Hotel, bara fem minuters promenad från Willis Tower.

Lite enklare, men lika centralt, bor du på Hampton Inn Majestic Chicago Theatre District. Där har du gratis frukostbuffé och tillgång till fitnesscenter.

Willis Tower – fakta & historik

Historien bakom tornet är måhända inte lika intressant som utsikten det levererar till besökande turister.

Sears Roebuck and Company behövde ett nytt kontor, gärna centralt beläget i Chicago. Tillsammans med arkitekterna Skidmore, Owings och Merrill skissade de upp ritningarna för vad som skulle komma att bli Sears Tower.

Bygget pågick mellan 1970 och 1973. Sears flyttade ut redan 1988, men inte förrän Willis Group flyttade in 2009 bytte tornet namn.

När Willis Tower bygges var det världens högsta byggnad. Först 1998 petades den ner från topplistan. Då stod nämligen Petronas Twin Towers i Kuala Lumpur klart.

Willis Tower är konstruerad för att tåla svängningar på upp till 15 centimeter och står sig alltså väl mot extremväder med kraftig vind och snö.

Inuti byggnaden har man använt sig av material i toppklass. I lobbyn är väggarna byggda av travertin och rostfritt stål, medan golvet är gjort i polerad granit. Den exklusiva belysningen lyfter materialen.

Skyskrapans totala vikt uppgår till 222 500 ton och byggprojektet kostade över 175 miljoner dollar. Tornet är 69 meter brett nere vid marken och den totala golvytan inuti tornet är 418 064 kvadratmeter.

Totalt har skyskrapan 353 000 kvadratmeter kontorsyta. Ett stort antal kontorsarbetare får varje dag njuta av utsikten genom de stora fönstren – utan att behöva boka biljett.

Exempel på biljetter och guidade turer

Via Get Your Guide kan du boka både vanliga entrébiljetter, kombinationsbiljetter och guidade turer. Du får ofta bättre pris än om du bokar på plats - och du har din biljett säkrad. Frågor om bokning? Mejla hej@sevardheter.se!


Inspiration innan du reser

Vill du få en försmak av vad som väntar i Chicago? Kika på den här dokumentären om Willis Tower.