Blå lagunen på Island – så njuter du av badet på bästa sätt

Blå lagunen är en av de mest populära sevärdheterna på Island. Det är ett geotermiskt spa som ligger mitt i ett lavafält och är känt för sina terapeutiska effekter. Här berättar vi allt om hur du bokar biljett till Blå lagunen – och ger dig tips på vad du kan göra när du väl är där. [Uppdaterad 2022-08-05]

Blå lagunen på Island - boka biljett till landets bästa bad

Blå lagunen på Island – boka biljetter

Om du vill boka biljetter till Blå lagunen finns några saker du behöver veta. Först och främst är det viktigt att boka biljetter i förväg, eftersom det ofta kan bli fullbokat, inte minst under högsäsong. Du bokar dina biljetter på nätet eller via din resebyrå.

Vårt tips är att du använder en pålitlig bokningssajt som Get Your Guide eller Viator för att boka Blå lagunen. Att boka går snabbt och säkert – och avbokningsvillkoren brukar vara generösa. Ofta kan du avboka fram till 24 timmar innan, men se till att kolla vad som gäller.

Ett annat tips är att kombinera upplevelser. Har du funderingar på att göra den klassiska rundturen Gyllene cirkeln, som bland annat går via Geysir och mäktiga vattenfallet Gullfoss?

Då kan du till exempel boka den här populära heldagsturen som också inkluderar bad i Blå lagunen. Du sparar pengar jämfört med att boka separat och får allt effektivt och trevligt ordnat. Ett liknande upplägg är det här, men turerna görs i mindre grupper.

Bor du på hotell i Reykjavik kan det vara klokt att boka entré till Blå lagunen inklusive transfer. Då slipper du fundera över buss eller hyrbil.

Blå lagunen - boka biljetter och guidade turer

Du kan uppleva Blue Lagoon på många sätt. Bara ett bad, eller som en del av en guidad tur. Här finns Get Your Guides utbud.

Biljetteralternativ och guidade turer - boka hos Viator

Här finns fler alternativ för dig som vill uppleva Blå lagunen, till exempel biljetter med transfer från ditt hotell i Reykjavik.

Blå lagunen på Island – introduktion

När du går in i Blue Lagoon får du en baddräkt och en handduk. Därefter kan du njuta av lagunens terapeutiska vatten så länge du vill. Det finns också flera barer och restauranger i lagunen, så du kan koppla av och äta en bit mat efter badet.

Om du vill få ut det mesta av ditt besök i Blå lagunen rekommenderar vi att du bokar massage eller behandling. Lagunens vatten är känt för sina helande egenskaper och kan hjälpa till att lindra stress och spänningar. Det finns också ett antal olika behandlingar tillgängliga, till exempel ansiktsbehandlingar och kroppsinpackningar.

Blue Lagoon ligger utanför Grindavik, cirka 20 minuters bilresa från Reykjavik. För att ta dig till lagunen kan du antingen ta en buss eller köra själv. Om du kör bil är det viktigt att notera att vägarna runt Grindavik kan vara ganska hala, så var försiktig!

Förutom Blå lagunen finns många andra saker att göra i Grindavik. Det finns ett antal olika museer och gallerier att besöka, eller så kan du ta en promenad i stadens vackra parker. Du kan också ta ett dopp i en av Grindaviks många varma källor.

Så vad väntar du på? Boka dina biljetter till Blå lagunen idag och börja planera din resa till Island. Lita på oss, det kommer att bli en upplevelse du aldrig kommer att glömma.

Blå lagunen – tips inför ditt besök

Om du planerar ett besök till Blue Lagoon får du här några tips som hjälper dig att få ut så mycket som möjligt av din upplevelse:

  • Kom tidigt eller sent på dagen för att undvika folkmassorna. Lagunen är som mest trafikerad mellan kl. 11 och 15, så försök att anlända utanför dessa tider om det är möjligt.
  • Se till att packa med badkläder och en handduk! Du kan hyra handdukar vid lagunen, men det är billigare att ta med egna.
  • Glöm inte solkräm! Lagunens vatten är mycket reflekterande och du kan lätt bli solbränd om vädret är vackert.
  • Och slutligen, slappna av och njut! Den Blå lagunen är en plats för avkoppling. Ta ett dopp i lagunen och njut av lugnet.

Vi hoppas att du får en fantastisk tid på Blue Lagoon. Boka dina biljetter idag och börja planera din resa till Island. Lita på oss, det kommer att bli en upplevelse du aldrig kommer att glömma.

Karta – så hittar du till Blå lagunen

Enklaste sättet att ta sig dit är genom att ta buss från Reykjaviks centrum. Resan tar cirka 45 minuter, och det finns flera bussar att välja mellan under hela dagen.

Om du kommer från flyget, kan du också ta en direktbuss från Keflavik International Airport till Blue Lagoon.

Du kan också hyra bil och köra till lagunen. Körningen tar ungefär en timme och är ett utmärkt sätt att se delar av Islands vackra landskap. Oavsett vilket sätt du väljer är det enkelt och problemfritt att ta dig till Blå lagunen från Reykjavik.

Blå lagunen

Bo på hotell vid Blue Lagoon

Om du verkligen vill uppleva lagunen och dess omgivningar fullt ut, då kan du se till att bo där några nätter. Vi rekommenderar verkligen lyxiga och lugna Retreat Hotel. Kostar en slant, men är en underbar upplevelse.

Hotellet har en egen privat ingång till lagunen, du kan komma och gå i badet som du vill. Det har också ett antal olika spabehandlingar, så att du verkligen kan koppla av och skämma bort dig själv under din vistelse.

Blå lagunens historia – så började det

Blå lagunen har en lång och fascinerande historia. Lagunen bildades 1976 när vatten från det närliggande geotermiska kraftverket pumpades in i lavafältet. Det skapade en pool med varmt, mineralrikt vatten som snabbt blev en populär plats för lokalbefolkningen att koppla av på.

År 1981 började de första gästerna bo på Blue Lagoon Guesthouse som byggdes nära lagunen. Och 1987 öppnades Retreat Hotel intill lagunen och erbjöd gästerna ännu mer lyx och komfort. I dag är Blå lagunen ett av Islands mest populära turistmål, med över 700 000 besökare varje år.

Boka blå lagunen på Island

Via Get Your Guide kan du boka vanliga entrébiljetter, biljetter med transfer från ditt hotell, och guidade turer som kombinerar Blå lagunen med andra sevärdheter på Island. Du får ofta ett bättre pris än om du bokar på plats - och du har din biljett säkrad innan du reser. Du kan i regel avboka fram till 24 timmar innan.


Inspiration innan du reser

Nyfiken på vad som väntar? Kolla in den här korta dokumentären om Blå lagunens historia och hur badet blev till.