Alcázar – besök det kungliga palatset i Sevilla

Alcázar, det majestätiska palatset i Spaniens fjärde största stad lockar med en rik historia och imponerande arkitektur. Boka biljett på nätet så går du före köerna och får lägsta pris.

Alcazar i Sevilla - boka biljetter och gå före kön

Alcázar – boka biljetter och guidade turer

Vill du uppleva slottet och trädgårdarna på egen hand, då bokar du en entrébiljett som låter dig gå före kön till biljettkassorna.

Men Alcázar är verkligen den typ av sevärdhet som bör utforskas tillsammans med en duktig guide. På det sättet lär du dig mer och får ut betydligt mer av besöket.

Här finns en populär guidad tur av slottet som fått bra betyg av tidigare deltagare. Här finns en till liknande guidning, även den med goda omdömen.

Vill du se och lära dig mer om Sevilla rekommenderar vi att du bokar en lite längre guidad tur, där attraktioner som Alcázar, katedralen och Giraldatornet ingår.

Fler exempel på olika sätt att uppleva slottet på, finns längre ned på sidan.

Alcázar - boka biljetter och guidade turer

Förutom exemplen ovan finns många olika sätt att uppleva Alcázar på. Här finns Get Your Guides utbud.

Biljetter och guidningar hos Viator

Här finns fler alternativ för dig som vill uppleva den här sevärdheten, bland annat många populära guidade turer.

Alcázar – introduktion

Reales Alcazares, de kungliga slotten i Sevilla, är Europas äldsta aktiva slott. Den spanska kungafamiljen bor inte alltid här, men det används fortfarande som officiell kunglig residens.

Då och då besöker den spanska kungafamiljen Alcázar för att spendera lite tid i vackra Sevilla.

De olika palatsen utgör ett komplex som inte bara kungligheter lockas av, utan även mängder av turister. Varje år flockas människor från jordens alla hörn för att utforska området.

Förvänta dig arkitektur utöver det vanliga, rika exempel på moriskt hantverk och spektakulär inredning. För att inte tala om de bakomliggande trädgårdarna – många besöker palatsen enbart för deras skull.

Ingången till palatset är ingen speciellt imponerande syn, men Patio de las Doncellas, palatsets innergård vars namn kan översättas till ”jungfrugården”, imponerar.

Här finns dammar som kantas av nedsänkta trädgårdar och en imponerande pelargång med dekorativa valv. Under 1500-talet lades ett marmorgolv ovanpå det vackra, och det var först nyligen som det underliggande vattnet och planteringsplatserna upptäcktes och återställdes.

I anslutning till innergården finns flera intressanta rum att utforska, som Ambassadörshallen med sitt välvda trätak och Patio de las Munecas som har små huvuden gömda i dekorationerna.

Tips! Bra att veta inför ett besök

Max 750 personer får vistas inne på området på samma gång. Besök Alcázar tidigt på dagen för att undvika de värsta köerna och trängseln inne i palatsen.

Då kan du få ut så mycket som möjligt av ditt besök. Avsätt gärna ett par timmar för att gå runt och upptäcka de olika delarna. Komplexet har öppet året runt.

Om du är intresserad av kungligheter kan du betala extra för att få en guidad tur på den översta våningen i Mudejarpalatset.

Rummen fungerar fortfarande som en bostad för den spanska kungen och ger en spännande inblick i den kungliga vardagen. De privata rummen utelämnas, men en närmare titt på Salon de Audiencias och Pedro I:s sovrum kan du få.

Förutom palatsen finns ett flertal populära trädgårdar. De har utvecklats under åren och inkluderar idag flera olika trädgårdsstilar.

Här finns klassiska exempel på den engelska trädgården, med mjuk grönska och naturliga former, liksom den italienska stilen med strikt geometriska kvarter.

Håll utkik efter Carlos V:s paviljong, den vattendrivna orgeln och Lejonpaviljongen. Den häftiga labyrinten gjord av häckar kan också bli ett kul och äventyrligt inslag för barn.

Karta – så hittar du till Alcázar

Alcázar är centralt beläget och det är enkelt att ta sig hit. Om du bor på hotell i staden kan du ta dig till palatset till fots.

Stora delar av centrum utgörs av gågata. Du kan också ta en taxi eller utnyttja kollektivtrafiken i form av buss.

Alcazar

Hotell vid Alcázar

Några minuters promenad från palatsområdet ligger fyrstjärniga Petit Palace Santa Cruz, som uppskattas mycket tack vare läget och den goda frukosten.

Den som trivs med att ha sitt eget utrymme under semestern kommer att uppskatta lägenheterna på Suites Murillo Catredral.

Utomhuspoolen och takterrassen på Hotel Fernando III lockar turister som vill ha det lilla extra – och det tar bara nio minuter att promenera till Alcázar.

Fakta & historik

Områdets historia sträcker sig över 1 000 år tillbaka i tiden. Från början var palatset ett moriskt fort, byggt till guvernören av Cordoba. Väggarna vid Plaza del Triunfo dateras till 900-talet då fortet byggdes.

Ta en närmare titt på dem när du ska ta dig in till komplexet. Det gör du nämligen via Plaza del Triunfo, bredvid katedralen.

Fortet byggdes senare successivt om och ut av följande generationers härskare. År 1364 stod det gotiska palatset klart.

Tillhör du den enorma skaran människor som slaviskt följde HBO:s tv-serie Game of Thrones? Då känner du förmodligen igen palatset vid en första anblick. Det var nämligen här som scenerna från kungariket Dorne spelades in.

Exempel på biljetter till Alcázar

Via Get Your Guide kan du boka både vanliga entrébiljetter, kombinationsbiljetter och guidade turer. Du får ofta bättre pris än om du bokar på plats - och du har din biljett säkrad. Frågor om bokning? Mejla hej@sevardheter.se!


Inspiration innan du reser

Gillar du Game of Thrones? Kolla in hur det gick till när Alcázar förvandlades till Dorne.