Tivoli – Skandinaviens bästa nöjespark finns i Köpenhamn

Tivoli i Köpenhamn har stort utbud av restauranger, prunkande parkmiljö, grymma konserter och ilande åkattraktioner. Hela paketet, mitt i centrala stan. Vi berättar hur du gör för att boka biljett till bästa pris.

Tivoli Köpenhamn - boka biljetter

Så bokar du biljett till Tivoli i Köpenhamn

Tivoli är populärt året runt. Nästan oavsett när du besöker nöjesparken, kan du räkna med att det är köer till biljettluckorna.

För att minska väntetiden är ett tips att boka biljetten på nätet. Då skannar du biljetten i en snabbkassa och slipper de värsta köerna.

Du kan köpa en ren entrébiljett. Den passar dig som bara vill komma in på området för att njuta av stämningen och kanske äta eller fika. Vill du åka någon av åkturerna, får du betala det på plats.

Om du vet att du vill testa alla häftiga åkturer, då kompletterar du entrébiljetten med att boka den här biljetten som ger obegränsade åkturer under en dag.

Notera du alltså måste boka entrébiljett och åktursbiljett separat.

Om du vill kombinera ett besök på Tivoli med att se mer av Köpenhamn, kan du exempelvis boka den här kombinationsbiljetten där både en båttur på Köpenhamns kanaler och entré till Tivoli ingår.

Fler exempel på biljetter och guidade turer där den här sevärdheten ingår, finns längre ned på den här sidan.

Biljetter till Tivoli Köpenhamn

Förutom exemplen här ovanför finns många olika sätt att uppleva Tivoli på. Kolla in Get Your Guides biljetter och turer.

Biljetter och turer hos Viator

Här finns fler biljetter till nöjesparken att boka på nätet, via välkända och pålitliga Viator.

Tivoli Köpenhamn – introduktion

Till Danmarks populäraste turistattraktion kommer man inte bara för åkattraktionerna, restaurangerna och konserterna. Den fantastiska stämningen slår det mesta. Imponerande fyra miljoner människor besöker parken varje år – och varje årstid har sin charm.

På sommaren kan du njuta av blomsterprakten som sprakar i regnbågens alla färger och åka alla de fartfyllda åkattraktionerna.

En vilsam stund får du av att njuta av ett glas på en uteservering och ett riktigt lyft får kvällen om du ser en klassisk rockkonsert, som är standard varje fredag. De olika scenerna har olika musikstilar och det anordnas även temakvällar av typen onsdagsjazz.

På hösten, närmare bestämt på höstlovet kring Halloween, dekoreras hela den härliga trädgården med fågelskrämmor och pumpor. Självklart finns det stor risk för att bli lagom skrämd av häxor, spöken och andra kusligheter under denna period.

I juletid förvandlas Tivoli till ett julparadis med doft av glögg, kanel och rostade mandlar. När man lämnar parken efter ett besök i december smyger sig julkänslan alltid fram.

Senare under vintern går Tivoli in i en ny fas. Då kan du avnjuta en mysig middag på någon av parkens restauranger, åka vissa attraktioner, testa dina kunskaper på skridskobanan eller se en uppiggande musikal i Konserthallen.

Tips! Bra att veta inför ett besök

Det händer mycket på Tivoli varje vecka, så se till att vara påläst om kommande event inför ditt besök. Alltifrån pantomimteater och balettföreställningar till klassisk musik och årets danska popstjärnskott kan upplevas live.

För barnfamiljen kan ett så kallat ”turpass” vara smidigt. Då är antalet åk på åkattraktionerna obegränsat och man slipper bekymra sig över vad varje enskilt åk kostar.

Inne på Tivoli-området finns omkring 40 olika caféer och restauranger. Ett populärt alternativ som har öppet varje dag är Tivoli Food Hall.

Den ligger i direkt anslutning till nöjesparken och serverar mat från världens alla hörn. Totalt finns här 16 restauranger och priserna ligger på en rimlig nivå.

Karta – så hittar du till Tivoli Köpenhamn

Köpenhamns Centralstation ligger tvärs över gatan från Tivoli. Så om du åker tåg, är du i princip framme på nöjesparken när du anländer.

Om du kör bil till nöjesparken med bil finns det gott om kostnadsbelagda parkeringar både längs gatan och i parkeringshus i närheten.

Tivoli

Hotell nära Tivoli

På trendiga Hotel SP34 bor du 4-stjärnigt med tillgång till en underbar frukostbuffé på morgonen. Enkelt, bekvämt och nära Tivoli bor du på Annex Copenhagen, som är ett 2-stjärnigt hotell med egen bar.

Vill du få Tivolikänsla redan på boendet, checkar du in på hotellet med samma namn. Tivoli Hotell ligger drygt tio minuters promenad från nöjesparken och är en stor och fräsch anläggning som passar perfekt för familjer med barn.

På lov och helger finns lekrum, spelrum och gott om aktiviteter för barnen. Stort plus för en riktigt bra frukost, dessutom.

Fakta & historik

Tivoli har funnits i Köpenhamn ända sedan 1843, då journalisten Georg Carstensen invigde nöjesparken. Sett till antal besökare är Tivoli den största nöjesparken i hela Skandinavien.

Den trevliga kombinationen av trädgård, konserthall, restauranger, åkattraktioner och uppträdanden är en form som legat till förebild för bland annat Liseberg i Göteborg.

Varje år tänds cirka 120 000 lampor i trädgården under sommaren och hela två miljoner lampor lyser upp parken i jultid. Den vackra belysningen har varit en tradition som lockat besökare ända sedan nöjesparken öppnade för första gången.

Det finns totalt 25 åkattraktioner på Tivoli i Köpenhamn. Tre av dem är berg- och dalbanor. Rutschebanen är en av världens äldsta berg- och dalbanor som fortfarande används. Faktum är att en miljon människor åker en tur på den varje år.

En annan favorit bland besökarna är The Star Flyer, en tuffare kusin till Slänggungan på Liseberg där man sitter i snurrande gungor 80 meter ovanför marken.

Bland de kända personer som har besökt Tivoli genom åren är hittar vi bland andra Walt Disney och H.C. Andersen.

Exempel på biljetter till Tivoli

Via Get Your Guide kan du boka både vanliga entré- och åktursbiljetter och kombinationsbiljetter. Du får ofta bättre pris än om du bokar på plats - och du har din biljett säkrad. Frågor om bokning? Mejla hej@sevardheter.se!


Inspiration innan du reser

Nyfiken på hur det är att besöka Tivoli i Köpenhamn? Kolla in det här klippet innan du reser!