Att göra i Barcelona – upplevelser, sevärdheter & guidade turer

Bångstyriga, bedårande, Barcelona bjuder på mängder av upplevelser. Här tipsar vi om vad du kan göra i Barcelona och om stadens bästa sevärdheter. Boka biljetterna på nätet. Det tjänar du på.

Barcelona – tips för att boka sevärdheter och attraktioner

Barcelona kan upplevas på flera sätt. Det går alldeles utmärkt att bara ta det lugnt på sköna uteserveringar, slappa på stranden och ta långa promenader utan något särskilt mål.

Men det är också en stad där du utan problem kan fylla dagarna med häftiga upplevelser som du inte hittar någon annanstans i världen.

Mycket av det är förstås Antoni Gaudís förtjänst. Utan hans fantastiska skapelser skulle staden inte vara vad den är idag – och du skulle inte ha lika mycket att göra i Barcelona.

Oavsett om du vill besöka La Sagrada Familia, spana in La Pedrera eller ta en sväng till Casa Batlló, så är det klokt att boka biljetten i förväg.

Inte minst till La Sagrada Familia, där köerna ofta kan bli långa. I det fallet är tipset enkelt – boka en biljett med köföreträde så sparar du tid.

Alla attraktioner kräver inte förbokning, men det kan vara skönt att ha biljetten fixad. Då har du din plats säkrad, på den dag du vill. Reglerna för avbokning brukar vara generösa, men ta för vana att kolla innan du bokar.

Ofta kan du boka på de olika sevärdheternas webbplatser, men biljetten brukar bli något billigare om du använder en webbplats som Get Your Guide eller Viator. De är stora aktörer som kan pressa priserna tack vare sina volymer.

Via den här länken hittar du Get Your Guides utbud av biljetter till sevärdheter och upplevelser i Barcelona. På den här sidan finns Viators biljetter och guidade turer i staden.

Spara pengar på sevärdheter i Barcelona med rabattkort

Barcelona Pass

Barcelona Pass är ett smart rabattkort för dig som planerar att se ett flertal av Barcelonas bästa sevärdheter. Rätt utnyttjat sparar du rejält med pengar jämfört med att betala varje biljett för sig.

Kortet finns för 2, 3, eller 4 dagar och du bokar det enkelt här.

Bland attraktionerna som ingår i Barcelona Card finns Casa Milá (La Pedrera), Casa Batlló, Camp Nou, Barcelona Zoo, Hop-on-Hop-off, och mycket mer.

Du får bekräftelse direkt och visar sedan upp mobilvoucher eller utskrift på någon av de attraktioner som ingår för att aktivera kortet. Guidebok ingår i priset.

Populära saker att göra i Barcelona just nu

När det gäller sevärdheter är Barcelona en stad som till stor del lever på sin rika arkitektoniska historia.

De mest besökta attraktionerna är, och förblir, Antoni Gaudís klassiker som La Sagrada Familia, Parc Güell, Casa Milán och Casa Batlló.

Om du inte har besökt dem tidigare, då är det dags. Du har inte upplevt Barcelona på riktigt om du inte gjort din Gaudí. Därmed basta!

Ett bra sätt att verkligen lära känna Gaudís Barcelona på djupet, är att ta den här guidade turen som har mycket höga betyg från tidigare deltagare.

Men sedan då? När alla bångstyriga byggnader är avklarade, vad ska man då göra i Barcelona?

Ett tips om du reser med familjen och har barn som kanske inte älskar citysemester riktigt lika mycket som du gör, är att ta en heldagsutflykt till nöjesparken Port Aventura.

Spaniens bästa nöjespark ligger i Salou i södra Katalonien, cirka 11 mil från Barcelona och du kan ta dig dit med tåg på cirka en och en halv timme från stationen Barcelona Sants. En nyhet är att Europas första Ferrari World har öppnat i parken – en riktig höjdare för alla som gillar bilar och snabba åkturer.

Entrébiljetter till Port Aventura bokar du enklast på nätet. Här finns entrébiljetter till parken och här finns biljetter där även entré till Ferrari Land ingår.

Vill du slippa fundera på hur du tar dig dit, bokar du en paketresa där transport från Barcelona och biljett till parken ingår. Smidigt och faktiskt riktigt prisvärt.

Ett tips för dig som gillar choklad, är att besöka Barcelonas chokladmuseum Museu de la Xocolata. Du får lära dig allt om kakaons och chokladens historia, kolla in skulpturer gjorda av choklad – och naturligtvis smaka litegrann.

Om du inte har planer för kvällen, gå på en flamencoshow på Palacio del Flamenco. Tre olika föreställningar finns att boka varje kväll och du väljer själv om du vill lägga till en middag när du bokar biljetten. Välj mellan paella, tapas och vegetariskt – och njut av en helspansk upplevelse på både tallrik och scen.

Palacio del Flamenco är bara ett av flera ställen där du kan njuta av flamenco i Barcelona. På den här sidan finns många fler alternativ.

Sevärdheter i Barcelona – hitta saker att göra

Title Address Description
La Sagrada Familia
Carrer de Mallorca, 401, 08013 Barcelona, Spanien
Casa Milá
Passeig de Gràcia, 92, 08008 Barcelona, Spanien
Casa Batlló
Passeig de Gràcia, 43, 08007 Barcelona, Spanien
Parc Güell
Parc Güell, 08024 Barcelona, Spanien
Museu de la Xocolata
Carrer del Comerç, 36, 08003 Barcelona, Spanien
Port Aventura
Avinguda del Batlle Pere Molas, km 2, 43840 Vila-seca, Tarragona, Spanien
Palacio del Flamenco
Carrer de Balmes, 139, 08008 Barcelona, Spanien
Camp Nou
C. d'Arístides Maillol, 12, 08028 Barcelona, Spanien
Aquàrium de Barcelona
del Port Vell, Moll d'Espanya, s/n, 08039 Barcelona, Spanien
Montjuic
Montjuїc, 08038 Barcelona, Spanien
Montserrat
Montserrat, 08691, Barcelona, Spanien

Sevärdheter i Barcelona – boka direkt

Här kommer ett urval av upplevelser, sevärdheter, biljetter och guidade turer i Barcelona från vår samarbetspartner Get Your Guide.

Många fler saker att göra i Barcelona finns att boka på den här sidan. Kika där innan du reser! Men kom ihåg att kolla avbokningsregler och att jämföra priser med andra aktörer. Det kan löna sig.

(Sidan uppdaterades 2019-09-24)