Eiffeltornet – biljetter, tips och fakta

Eiffeltornet är Paris mest klassiska sevärdhet och en symbol för den franska huvudstaden. Vi tipsar om biljetter till Eiffeltornet och till olika turer där Eiffeltornet ingår. Boka innan du reser, att ha biljetten reserverad rekommenderas. [Uppdaterad 2023-10-29]

Eiffeltornet i Paris - boka biljett

Boka biljetter till Eiffeltornet

Viktigt att veta är att det finns olika typer av biljetter. Den billigaste ger bara tillträde till våning ett och två, medan den dyrare biljetten också inkluderar den översta våningen, utsiktsvåningen med panoramavyer över Paris.

Biljettpriset varierar beroende på om du kan tänka dig att gå de 704 trappstegen upp till andra våningen, eller om du vill åka hiss.

Vi rekommenderar att du bokar på nätet innan du reser, då har du din biljett säkrad. Det är extra viktigt under högsäsongen på sommaren när det blir slutsålt vissa dagar.

En annan rekommendation är att boka en biljett där guidning ingår. Då möter guiden er, berättar om tornets historia och följer er med upp till andra våningen eller till toppen – beroende på vilken biljett ni väljer. När guidningen är avslutad får ni stanna kvar på egen hand, om ni så önskar.

Här finns en populär guidad tur med tillgång till andra våningen via trappor. Vill du även ta dig hela vägen till toppen, då lägger du till det vid bokningen.

Alla biljetter, utflykter och guidade turer relaterade till Eiffeltornet hittar du på den här sidan. Här finns ett urval av de oftast bokade:

Eiffeltornet – introduktion

Tornets främsta dragplåster är utsikten från toppen, 276 meter över Paris. Men även från våningarna 1 och 2 finns fina vyer över staden.

Du kan välja mellan att åka hiss hela vägen, eller att ta trapporna till våning 2 där hiss tar dig vidare till tornets topp. Det blir en riktigt bra trappträning – 704 trappsteg.

Ett mindre krävande alternativ är att åka hiss på vägen upp, men sedan ta trappan nedåt.

Tips! Bra att veta inför ett besök

Standardbiljetten inkluderar inte toppvåningen. Vill du dit, då krävs den dyrare biljetten.

Du får inte återvända. En normalbiljett har ingen tidsgräns, du får stanna så länge du vill, men tänk på att du inte blir insläppt igen när du väl gått ut.

Att ta sig ner tar tid. Även om du köper en biljett som gör att du kan går före kön på vägen in, så finns inget sådant alternativ när du ska ut. Då gäller samma hisskö som för alla andra. Så räkna med att det tar en stund att lämna Eiffeltornet.

Toaletter finns. Både på marknivå och på två av våningsplanen.

Öppettider

Eiffeltornet håller öppet varje dag, året runt. Men på vissa helgdagar kan de ordinarie öppettiderna ändras.

Under högsäsongen, från mitten av juni till september, är tornet öppet från 9.00 till 00.45 och den sista hissen går 23.00.

Under lågsäsong är tiderna 9.30-23.45 och sista hissen upp går 22.30.

Äta och dricka i Eiffeltornet

Oavsett om du bara vill ha något enkelt och lätt att äta på eller om du vill sitta ned för en finare middag, så finns alternativ.

Snacks, smörgåsar och glass går att köpa i The Buffets som du hittar på både första och andra våningen.

Restaurangen Madame Brasserie på första våningen serverar mat hela dagen. Frukost, lunch, middag och snacks däremellan. Till lunch och middag är det klokt att boka i förväg, övriga tider kan det gå att få bord ändå.

På fina gourmetkrogen Le Jules Verne är bordsreservation ett måste – och rätt klädsel krävs.

Vill du uppleva Eiffeltornet – och Paris! – på bästa möjliga sätt, då tar du ett glas bubbel i champagnebaren på översta våningen.

Vad finns i närheten?

Floden Seine flyter förbi alldeles intill Eiffeltornet och du kan hoppa på en båt och ta en fin sightseeingtur av Paris, med avgång precis vid tornet.

Därför är det populärt att kombinera ett besök i Eiffeltornet med en båttur på Seine – det finns flera kombinationsbiljetter som gör att du sparar en hel del pengar. Till exempel den här turen som många bokar.

Eiffeltornet för dig med rörelsehinder

Tornets översta våning, och trapporna, är inte lämpliga för besökare med rörelsehinder. Men tornets första två våningar är rullstolsanpassade och vissa skyltar har punktskrift för besökare med nedsatt syn.

Ett tips för dig som kommer i rullstol är att ta kontakt med personalen i biljettluckan för grupper, vid tornets västra pelare, de hjälper dig att komma snabbare in i hissen.

Karta – så hittar du till Eiffeltornet

Eiffeltornet ligger centralt i Paris och du kan åka tunnelbana (linje 6, 8 eller 9), RER-tåg (linje C), buss (linje 42 och 82), flodbåt på Seine eller cykla dit med en hyrcykel. Eller promenera, förstås. Om du bor i närheten.

Ett tips är att stanna vid torget Place du Trocadéro antingen innan eller efter besöket i Eiffeltornet. Från torget, som ligger på andra sidan Seine, hittar du den bästa utsikten mot stans stora sevärdhet.

Eiffeltornet

Hotell nära Eiffeltornet

Mercure Paris Centre Tour Eiffel är modernt, snyggt och ligger på kort promenadavstånd. Hotell har fyra stjärnor och ett snittpris på 1600 kr/natt.

Vill du lyxa till det i Eiffeltornets skugga, då är fina Pullman Paris Tour Eiffel ett bra val. Kostar cirka 2900 kr/natt.

Ett billigare alternativ är Best Western Au Trocadero, ett trestjärrnigt hotell där rummen kostar cirka 1100 kr/natt i snitt.

Fakta om Eiffeltornet

Eiffeltornet byggdes under åren 1887-1889 för att stå som en väldigt pampig entré till Världsutställningen i Paris 1889, på hundraårsjubileet av Franska revolutionen.

Tornet byggdes av Gustaf Eiffels konstruktionsföretag och är 324 meter högt, faktum är att det var världens högsta byggnad fram till 1930 då Chrysler Building i New York stod klart.

Riktigt så högt som 324 meter når du inte som besökare, den översta våningen ligger 276 meter över marken.

Varje år besöker mellan sex och sju miljoner människor tornet som förutom de underbara vyerna över Paris också bjuder på två restauranger, Le 58 tour Eiffel och michelinprisade Le Jules Verne. Enklare serveringar, och souvenirbutiker, finns också.

Mer intressant information om Eiffeltornet finns på Wikipedia.

Exempel på biljetter och guidade turer

Via Get Your Guide kan du boka både vanliga entrébiljetter, kombinationsbiljetter och guidade turer. Du får ofta bättre pris än om du bokar på plats - och du har din biljett säkrad. Frågor om bokning? Mejla hej@sevardheter.se!


Inspiration innan du reser

Nyfiken på vad som väntar? Kolla in den här filmen från ett besök i Eiffeltornet.