Disneyland Paris – äventyr för hela familjen

Disneyland Paris låter stora och små leva ut sina fantasier i en värld som gör sagan levande. Här finns verkligen upplevelser och äventyr för hela familjen. Vi berättar hur du gör för att boka biljetter till bästa pris.

Så bokar du biljetter till Disneyland Paris

Du kan köpa entrébiljett till Disneyland på plats vid nöjesparken och biljetter finns också att köpa på turistkontor och vissa hotell i Paris. Men de flesta väljer att köpa biljetten på nätet.

Då har du biljetten klar i förväg – ibland faktiskt till ett lägre pris än i biljettkassan.

Vi tipsar gärna om två pålitliga företag, Get Your Guide och Viator, som säljer biljetter till sevärdheter världen över. Utbud och priser kan skilja sig åt ibland, så det är klokt att jämföra de två.

Här hittar du alla biljetter till Disneyland Paris hos Viator. Här finns motsvarande hos Get Your Guide.

Boka Disneyworld Paris hos Viator

Entrébiljetter till Disneyland Paris, för en dag eller flera. Men även biljetter där transfer från Paris eller London ingår.

Biljetter via Get Your Guide

En dag, eller flera dagar? Transfer med tåg, buss eller bil? Här finns många olika alternativ.

Disneyland Paris – introduktion

Det finns de som åker till Paris utan att besöka Disneyland, och de missar något!

På Disneyland Paris väntar ett magiskt äventyr. Här finns alla karaktärer som du minns från barndomens serietidningar och filmer såväl som från senare biosuccéer. Varje år kommer det omkring 12 miljoner besökare till de två nöjesparkerna som har allt från gulliga Disney gubbar till åkturer som får håren att resa sig i nacken.

Varje regnfri dag blir det parad i parken. Då kommer karaktärerna från Disney att marschera genom nöjesparken till musik. Det här är ett event som ger dig en upprymd känsla och som får barn att klappa händerna av förtjusning.

Parken har över 50 olika åkattraktioner för olika åldrar. Missa inte Space Mountain: Mission 2 som skjuter ut dig i rymden där du kommer att passera stjärnor och planeter. Lugnare blir det då du kliver in i Törnrosas slott eller åker båt genom tunnlar och fantasivärldar.

Om du tycker om Star Wars ska du inte missa Star Wars-utställningarna där du kan komma figurerna riktigt nära och återuppleva favoritögonblicken från filmerna. Allting är byggt på ett sätt som gör att du fullkomligt omsluts av sagan och nästan blir en del av den.

Tips! Bra att veta inför ett besök

Du behöver inte planera särskilt mycket för att ett besök till Disneyland Paris ska bli lyckat. Här finns det så mycket att se och uppleva att alla som kommer med kommer att hitta något som får det att kittla i maggropen lite extra.

Ett tips är att inte gå hem för tidigt. På kvällen så kan du se parkens show, Disney Dreams. Det är en show med vatteneffekter, fyrverkerier och digitalkonst. Ta reda på när showen börjar och kom en halvtimme innan för att få en sittplats. Ta med en matsäck och passa på att äta och dricka innan fantasifesten drar igång.

Det finns en massa matställen i nöjesparken, men räkna inte med bästa priserna och mat som du kommer att drömma om efteråt.

De lyxigare restaurangerna kräver också att du bokar bord i förväg. Det är smart att ta med mat och dricka. Detta särskilt om du kommer med barn som kan behöva pauser med smörgås och saft mellan åkturerna.

Karta – så hittar du till Disneyland i Paris

Disneyland ligger omkring 32 km öster om Paris och det tar cirka en timme att åka dit med bil. Från flygplatsen Charles de Gaulle i Paris finns det direktbussar till nöjesparkerna. Den resan tar omkring 45 minuter.

Det går också att åka med pendeltåg från Paris vilket också tar cirka 45 minuter.

Disneyland Paris

Hotell nära Disneyland i Paris

Det finns hotell på Disneyland i Paris. När du bor på ett Disneylandhotell så ingår inträdesbiljetterna och det är faktiskt en stor fördel, för de är inte billiga.

Hôtel l'Elysée Val d'europé är ett exempel på ett prisvärt Disneylandhotell som passar bra för vuxna och barn.

Disneyland® Hotel är ett femstjärnigt hotell i viktoriansk stil med uppvärmd pool som ligger cirka 5 minuters gångväg från nöjesparkerna.

Dream Apartments är ett lägenhetshotell med god service och vettiga priser som ligger 8 minuters bilväg från Disneyland Paris.

Fakta & historik

År 1992 öppnades Euro Disney som med tiden skulle bli till Disneyland Paris. Parken blev så populär att Eurostar år 1996 började köra tåg direkt till Disneyland i Paris.

År 2002 öppnades en park till, Walt Disney Studios Park. Den ligger alldeles bredvid Disneyland Park och ger besökare ännu mer att se fram emot.

År 2011 hade nöjesparkerna haft över en miljard besökare. Under senare år har man sett en minskning av antal besökare. Men det rör sig fortfarande om miljoner vuxna och barn som varje år kommer från världens alla hörn för att få uppleva magin och sagan på riktigt.

Exempel på biljetter till Disneyland Paris

Via Get Your Guide kan du boka både vanliga entrébiljetter och kombinationsbiljetter. Du får bättre pris än om du bokar på plats - och du har din biljett säkrad. Frågor om bokning? Mejla hej@sevardheter.se!


Inspiration innan du reser

Nyfiken på vad som väntar? Kolla in den här filmen från Disneyland Paris.

https://youtu.be/EP6QepdVKK8