Sevärdheter och saker att göra i Paris – våra tips!

Paris mon amour! Är du på väg till den magnifika staden Paris, eller har tänkt att åka hit snart? Vilken bra idé! Shopping, kultur, mat och vin – låt denna drömlika stad förtrolla dig också.

Paris – tips för att boka sevärdheter och attraktioner

Paris är en stad som måste upplevas. Oavsett om det bara är några dagar eller veckor finns det mängder av saker att fylla upp timmarna med.

Någonting som verkligen rekommenderas är att strosa runt i stadens olika kvarter, exempelvis Quartier Latin i 5:e arrondissementet som operan La Bohème är inspirerad av, och sitta på en uteservering, eller tre, och dricka ett glas vin, en kopp kaffe eller äta en riktigt frasig Pain au chocolat.

Naturligtvis går det inte att åka ifrån Paris utan att ha gått in på ett pittoreskt bageri för att köpa en nybakad baguette.

Med en guidad matvandring på marknaden Aligre får du uppleva det lokala köket tillsammans med lokalbefolkningen samtidigt som en guide svarar på alla dina frågor.

Men det finns såklart även en hel del klassiska sevärdheter som du inte vill missa, som Eiffeltornet och Louvren.

När det gäller sådana sevärdheter är det klokt att boka biljetten i förväg, eftersom köerna kan bli riktigt långa. Det är inte bara trist att stå i kö, du slösar dessutom värdefull tid som du kunde ha lagt på någonting annat.

Även om inte alla attraktioner kräver att du har med dig en förbokad biljett är kötiderna i en så populär stad som Paris aldrig ett roligt inslag i semestern.

Många av de förbokade biljetterna ger förtur i kön och dessutom är de ofta billigare än om du skulle köpa på plats.

Självklart finns det risk att man inte vill gå på en attraktion, att man blir sjuk eller så händer någonting annat olyckligt.

Med stor aktörer som Get Your Guide eller Viator är det därför skönt att det finns en kundtjänst att vända sig till och det ofta finns möjlighet att avboka den förbokade biljetten nära inpå dagen för aktiviteten.

Var dock noga med att kolla upp vad som gäller för just din biljett.

Via den här länken hittar du Get Your Guides utbud av biljetter till sevärdheter och upplevelser i Paris. På den här sidan finns Viators biljetter och guidade turer i staden.

Spara pengar på sevärdheter i Paris med rabattkort

Paris City Pass är en smart genväg till över 60 museer och sevärdheter i Paris, det blir dessutom bra mycket billigare än att köpa varje biljett för sig.

Paris City PassMuséer som ingår är bland annat Musée d’Orsay, Centre Pompidou och Louvren.

Attraktioner som ingår är bland annat slottet i Versailles, Notre-Dames torn och utkiksplats och Panthéon. Det ingår även flera rundturer, såsom en rundtur på Stade de France och en gatukonst- och loppmarknadstur.

Dessutom reser du gratis inom zonerna 1–3 med tåg, buss och tunnelbana via Paris City Pass, vilket är ett stort plus i kanten med tanke på hur stort Paris är.

I Paris City Pass kan du få en del rabatter på populära ställen såsom Galeries Lafayette, en fantastiskt häftig galleria värd att besöka om ni har tid.

Du kan köpa Paris City Pass för 2–6 dagar och det börja gälla från och med första aktivering.

Populära saker att göra i Paris just nu

Paris är en stad fylld av sevärdheter och saker att göra. Eiffeltornet och Louvren tillhör stadens populära måsten, men det finns även flera guldkorn att fundera på!

För den som vill få ut det mesta av Paris romantiska atmosfär finns exempelvis en femtimmarstur där både båttur på Seine och en föreställning på Moulin Rouge ingår. Och vi glömde väl inte att säga att det finns champagne?

Att Paris är en romantisk stad är ingen nyhet, men att den även är riktigt kuslig, det kanske du inte visste?

Under Paris myllrande gator och romantiska atmosfär gömmer sig ett ruskigt virrvarr av underjordiska tunnlar, kallade Paris katakomber. I det drygt 300 kilometer långa tunnelsystemet vill du inte gå vilse, särskilt inte bland kvarlevorna av över sex miljoner människor.

Aux Champs-Elysées, aux Champs-Elysées, som den kända låten av Joe Dassin går – och klart att ni också ska dit!

Champs-Elysées är en aveny som går mellan Place de la Concorde och Place Charles de Gaulle, i 8:e arrondissementet. Avenyn avslutas med den imponerande Triumfbågen som du på den här turen dessutom får gå upp i.

För familjen är nog Disneyland Paris den populäraste attraktionen. Möt Musse Pigg, Elsa och alla deras vänner, eller ät en kunglig frukost tillsammans med en prinsessa.

Disneyland Paris har även speciella aktiviteter beroende på säsong, såsom en Halloweenfestival under hösten eller Frozenfirandet som går av stapeln i januari. Välj på endagsbiljetter eller biljetter som räcker i flera dagar.

När det är nog med festligheter och fartfyllda äventyr är museum och lugnare sevärdheter det självklara valet. Glid runt i Centre Pompidou, besök slottet i Versailles, beundra Sacré-Cœur i Montmartre och undersök samlingarna i Musée d’Orsay eller Muséum national d’Historie naturelle.

Och det är förstås närmast straffbart att åka ifrån Paris utan att ha besökt den historiska kyrkan Notre-Dame.

Sevärdheter i Paris – hitta saker att göra

Title Address Description
Paris katakomber
1 Avenue du Colonel Henri Rol-Tanguy, 75014 Paris, Frankrike
Eiffeltornet
Champ de Mars, 5 Avenue Anatole France, 75007 Paris, Frankrike
Louvren
Rue de Rivoli, 75001 Paris, Frankrike
Triumfbågen
Place Charles de Gaulle, 75008 Paris, Frankrike
Versailles
Place d'Armes, 78000 Versailles, Frankrike
Notre-Dame
6 Parvis Notre-Dame - Pl. Jean-Paul II, 75004 Paris, Frankrike
Disneyland Paris
Boulevard de Parc, 77700 Coupvray, Frankrike
Centre Georges Pompidou
Place Georges-Pompidou, 75004 Paris, Frankrike
Moulin Rouge
82 Boulevard de Clichy, 75018 Paris, Frankrike
Sacré-Cœur
35 Rue du Chevalier de la Barre, 75018 Paris, Frankrike
Musée d’Orsay
1 Rue de la Légion d'Honneur, 75007 Paris, Frankrike

Sevärdheter i Paris – boka direkt

Här finns ett urval av upplevelser, sevärdheter samt guidade turer och biljetter i Paris från vår samarbetspartner Get Your Guide.

Spana in innan du reser, så att du inte ångrar att du missade någonting du borde ha sett. Det är också klokt att kika runt på egen hand och jämföra med flera olika aktörer. Glöm inte heller att hålla koll på avbokningsregler och annat som gäller kring turerna.

Bon voyage!

(Sidan uppdaterades 2019-10-24)