Att göra i London – stadens bästa sevärdheter & upplevelser

På väg till London? Grattis! Staden bjuder på massor av saker att göra och har spännande upplevelser och intressanta sevärdheter i överflöd. Här tipsar vi om våra favoriter.

London – tips för att boka sevärdheter och attraktioner

London är på sätt och vis ett enkelt resmål. Det är smidigt att ta sig dit från Sverige, många av oss har koll på staden sedan tidigare, och det är lätt att bara packa en liten väska och dra iväg.

Men om du vill se några av stadens bästa sevärdheter, då kan det vara klokt att i förväg se över biljettinköpen.

Alla attraktioner i London kräver inte förbokning, men när det gäller de mest populära är det smart att ordna biljetten i förväg. Då har du din plats klar, på den dag som passar dig bäst, och behöver inte riskera att det är slutsålt när du kommer. Du slipper också stå i köer som ibland kan vara irriterande långa.

I många fall är avbeställningsreglerna så generösa att du kan boka innan du reser och sedan bara boka av om planerna ändras. Ta för vana att kolla vad som gäller för avbokning – innan du genomför köpet.

Du kan boka direkt med sevärdheterna på deras webbsidor, men ofta blir biljetten något billigare om du använder en webbplats som Get Your Guide eller Viator. De är stora aktörer som kan pressa priserna tack vare sina volymer.

Här hittar du Get Your Guides utbud av biljetter till sevärdheter och upplevelser i London. På den här länken finns Viators alla entrébiljetter och guidade turer i staden.

Spara pengar på sevärdheter i London med rabattkort

London Pass

London Pass ger dig möjlighet att spara rejält med pengar på sevärdheter och attraktioner. I passet ingår runt 80 av stadens mest populära upplevelser.

Dessutom har du möjligt att gå före köerna på några av de attraktioner där väntetiden brukar vara som längst.

Bland sevärdheterna som ingår i London Pass finns The Shard, Tower of London, Hop on Hop off-buss, London Zoo och City Cruises

Du får bekräftelse direkt, kan visa upp mobilvoucher eller utskrift, och kortet kan avbeställas fram till 24 timmar i förväg.

Populära saker att göra i London just nu

London är metropolen som ständigt förnyar sig. Megastaden där spännande upplevelser och nya attraktioner poppar upp, samtidigt som klassikerna i högsta grad lever kvar.

Det finns så mycket att se och göra i staden, att dina intressen måste få styra. Vi tipsar gärna om det vi tycker är bäst för tillfället, men det finns oerhört mycket mer att se som inte ryms här.

Om vi ska börja med en modern höjdare, så måste vi tipsa om The Shard. Den här sylvassa skryskrapan på Themsens strand har en utsiktsvåning med vyer så vackra att du riskerar att tappa hakan i det välpolerade golvet. Missa inte! Om du bara ska göra en sak i London, låt det blir den här.

En kort promenad från The Shard ligger Londons, Europas, kanske planetens trevligaste matmarknad. Strosa runt en stund i Borough Market, dofta och smaka. Köp med dig något gott hem.

Funkar fint att uppleva på egen hand, men för riktiga foodiesar rekommenderar vi gärna den här guidade matturen som startar vid Borough Market. Vi har testat den, vi älskade den.

London är en STOR stad. Det kan vara lätt att missa, eller glömma, men staden är så stor att det tar lång tid att ta sig från en ände till den andra. Till skillnad från många andra metropoler, funkar det inte att promenera till allt du vill se och göra – hur ihärdig du än är.

Därför är det klokt att passa på att besöka sevärdheter som finns i närheten av varandra. Från Borough Market promenerar du över London Bride, svänger direkt höger och följer Themsen ner till Tower of London. En skön vandring på 15-20 minuter.

Tower Bridge är stadens klassiker. Sevärdheten som funnits med i varenda guidebok sedan Gutenberg fipplade ihop den första tryckpressen. Men! Den håller än.

Köp en biljett och följ med en vakterna, en tvättäkta Beefeater, på en guidad tur av borgen. Räkna med en historielektion med många skratt – vakternas torra brittiska humor håller absolut toppklass.

En annan Londonsevärdhet vi gärna slår ett slag för är Churchill War Rooms. Besök bunkrarna under Westminster varifrån Winston Churchill och hans ministrar styrde landet under andra världskriget. Aningen klaustrofobiskt förvisso, men spännande och lärorikt.

Sevärdheter i London – hitta saker att göra

Title Address Description
Churchill War Rooms
Clive Steps, King Charles St, London SW1A 2AQ, Storbritannien
London Eye
South Bank, London SE1 7PB, Storbritannien
The Shard
32 London Bridge St, London SE1 9SG, Storbritannien
St Paul's Cathedral
St. Paul's Churchyard, London EC4M 8AD, Storbritannien
Buckingham Palace
Westminster, London SW1A 1AA, Storbritannien
Madame Tussauds
Marylebone Rd, Marylebone, London NW1 5LR, Storbritannien
Harry Potter Studio Tour
Studio Tour Dr, Watford WD25 7LR, Storbritannien
Tower of London
St Katharine's & Wapping, London EC3N 4AB, Storbritannien

Sevärdheter i London – boka direkt

Här finns visar vi ett urval av upplevelser, sevärdheter, biljetter och guidade turer i London från vår samarbetspartner Get Your Guide.

Många fler saker att göra i London finns att boka på den här sidan. Kika där innan du reser! Men kom ihåg att kolla avbokningsregler och att jämföra priser med andra aktörer. Det kan löna sig.

(Sidan uppdaterades 2019-06-25)