Sevärdheter och saker att göra i Rom – våra tips!

Få andra städer har så storslagna sevärdheter som Rom. Vatikanen med Peterskyrkan och Sixtinska kapellet får vilken ateist som helst att tappa hakan – och Colosseum är ett historiskt måste. Bonustips: Ta en guidad matpromenad! Du kommer inte att ångra dig.

Rom – tips för att boka sevärdheter och attraktioner

Rom har några av världens främsta sevärdheter i staden. Vatikanen, Peterskyrkan och Colosseum är platser och attraktioner som de flesta människor drömmer om att få uppleva någon gång i livet.

Därför är också trycket på biljetter stort, inte minst under sommarens högsäsong, och det är klokt att i förväg både planera och boka det du vill göra i Rom.

Colosseum har exempelvis ett tak för hur många besökare som släpps in åt gången och till Vatikanen kommer det i snitt 25 000 besökare varje dag.

Så boka det du vill se och göra i Rom i god tid. Kom ihåg att kolla på avbokningsreglerna bara, så att du vet vad som gäller om resplanerna ändras. Du hittar den informationen i samband med att biljetten bokas.

Vi rekommenderar att du använder någon av de välkända och pålitliga bokningssajterna Viator eller Get Your Guide för att boka sevärdheter i Rom. Tack vare sina stora volymer håller de ofta lägre priser än om biljetten köps på plats.

Här hittar du Get Your Guides utbud av biljetter till sevärdheter och upplevelser i Rom. På den här länken finns Viators alla entrébiljetter och guidade turer i staden.

Spara pengar på sevärdheter i Rom med rabattkort

Omnia Card - rabatt på sevärdheter i Rom

Omnia Card är ett smart och prisvärt rabattkort som låter dig spara pengar på Roms sevärdheter. Om planerar att se flera av stadens attraktioner, är det verkligen klokt att kolla in vad kortet erbjuder.

Med Omnia Card kommer får du använda Fast Track-ingången till Vatikanmuseerna, Peterskyrkan och Sixtinska kapellet. Dessutom ingår entré till exempelvis Colosseum och Palatinen.

Utöver det får du rabatterat pris på många av stadens museer, du åker fritt med kollektivtrafik, och en guidebok ingår i priset.

Du får bekräftelse direkt och kortet kan avbeställas fram till 24 timmar i förväg.

Populära saker att göra i Rom just nu

Via Sevärdheter.se och våra partners kan du bland annat boka den här mycket populära guidade rundturen av Vatikanen, i en liten grupp som får gå före de vanliga köerna.

Eller den här stämningsfulla kvällsturen av det antika Rom och Colosseum.

Apropå Colosseum – har du funderat på hur livet som gladiator i det antika Rom kunde vara? Ta en lektion! Här kan du lära dig att fajtas och leva som en gladiator.

Ett bra sätt att se Roms mest populära attraktioner och samtidigt lära sig massor om staden, är att ta en promenadtur med en duktig guide. Vi rekommenderar gärna den här turen, som har många nöjda deltagare.

Vill du vara säker på att äta gott i Rom? Ta hjälp av en expert att hitta stans godaste smaker, på den här guidade matpromenaden.

Mer än bara sevärdheter i Rom

Förutom guidade turer och biljetter till sevärdheter i Rom, kan du också boka mer praktiska saker. Transfer från flyget, till exempel.

Beställ en bil med chaufför som väntar på flygplatsen och kör er till hotellet. Priset är fast, du behöver inte snegla på en taxameter, och det blir billigare än du kanske tror. Framförallt om ni är flera som delar.

Klicka här för en privat transfer eller här för en delad shuttle service, så ser du.

Sevärdheter i Rom – hitta saker att göra

Title Address Description
Vatikanen
00120 Vatican City, Vatikanstaten
Colosseum
Piazza del Colosseo, 1, 00184 Roma RM, Italien
Palatinen
Palatinen, 00186 Rom, Italien
Forum Romanum
Via della Salara Vecchia, 5/6, 00186 Roma RM, Italien
Pantheon
Piazza della Rotonda, 00186 Roma RM, Italien
Katakomberna
Via Appia Antica, 110/126, 00179 Roma RM, Italien
Galleria Borghese
Piazzale Scipione Borghese, 5, 00197 Roma RM, Italien

Saker att göra i Rom – boka direkt

Här finns visar vi ett urval av upplevelser, sevärdheter, biljetter och guidade turer i Rom från vår samarbetspartner Get Your Guide.

Många fler saker att göra i Rom finns att boka på den här sidan. Kika där innan du reser! Men kom ihåg att kolla avbokningsregler och att jämföra priser med andra aktörer. Det kan löna sig.

(Sidan uppdaterades 2019-09-25)