London Eye – boka biljetter till pariserhjulet vid Themsen

London Eye, det mäktiga pariserhjulet vid Themsen, är ett måste för dig som reser till London. Utsikten över staden är verkligen hänförande. Boka biljett på nätet, det blir billigare och du har din plats säkrad. [Uppdaterad 2023-05-02]

London Eye - boka biljetter

Så bokar du biljetter till London Eye

Att köpa biljetter till London Eye på plats är möjligt, men köerna kan vara långa och du betalar mer än om du bokar på nätet.

Om du bokar med vår partner Get Your Guide har du fri avbokning fram till 24 timmar innan aktiviteten börjar och du kan också välja att boka nu, men betala senare. Du betalar med kort eller med Klarna, enkelt och tryggt.

Här kan du boka entrébiljett till London Eye. I bokningskalendern nedanför ser du tillgängligheten på biljetter och du ser också vilka dagar som är billigast (de med röd prick):

Om du reser till London under högsäsong, är det bra att känna till att biljetter till London Eye kan ta slut vissa dagar. De här är faktiskt Storbritanniens mest populära attraktion, så att boka i tid rekommenderas verkligen.

Spara pengar på biljetter som kombinerar sevärdheter

En annan stor fördel om du bokar på nätet är möjligheten att välja smarta kombinationsbiljetter som gör att du sparar en slant jämfört med att köpa biljetterna var för sig.

Du kan till exempel kombinera London Eye med Madame Tussauds och med akvariet Sea Life. Eller kombinera en tur i pariserhjulet med ett besök i läskiga (men väldigt roliga) London Dungeon, eller med en båttur på Themsen plus hop on/hop off-buss. Här ser du flera av alternativen:

London Eye – introduktion

London Eye är ett av de mest ikoniska landmärkena i staden. Från toppen av pariserhjulet vid Themsens strand ges en fantastisk utsikt över London. Det öppnades för allmänheten år 2000 och har blivit en populär turistattraktion för besökare från hela världen.

Med sin höjd på hela 135 meter är den numera både en imponerande syn och ett självklart inslag i stadsbilden. Dessutom kan London Eye skryta med att vara Europas högsta pariserhjul.

Tips! Bra att veta inför ett besök

Bästa tiden för dig som vill ha kortare köer är tidigt på morgonen eller sent på kvällen. Vardagar är lugnare än helger, då fler turister är på plats i staden. Öppettiderna varierar under året och även mellan vardag och helg. Du ser tillgängliga tider i bokningen.

Att boka biljett på nätet gör att du slipper den långa kön till biljettkassan, men räkna ändå med att stå en stund i kön för förköpta biljetter. Runt 20 minuter är en ganska normal väntetid även när man köpt biljetter till London Eye i förväg.

Själva åkturen med London Eye tar cirka en halvtimme och du kan räkna med att se de flesta av Londons landmärken när ni sakta roterar mot toppen och ner igen. Spana efter St Pauls Cathedral, Tower Bridge, The Shard, och andra kända byggnader.

Notera att alla besökare behöver visa ett giltigt ID-kort vid entrén, av säkerhetsskäl. Barn som är 16 år eller yngre måste vara i sällskap med en vuxen person (äldre än 18 år) under besöket. Stora väskor, mat och dryck får inte tas med.

Karta – så hittar du till London Eye

Att ta sig till London Eye med kollektivtrafik är enkelt, med flera busslinjer och tunnelbanelinjer som erbjuder förbindelser till attraktionen.

Att ta bussen är ofta ett av de mest bekväma sätten att ta sig dit, med många alternativ från olika delar av London, och bussarna stannar inom gångavstånd.

Alternativt kan du ta tunnelbanan som har två stationer i hyfsad närhet, Waterloo och Westminster, men viss promenad krävs.

Om du känner för att sträcka på benen, är det möjligt att gå från landmärken som Big Ben eller Trafalgar Square på mindre än 30 minuter. Att hitta är lätt, Europas högsta pariserhjul syns på lång väg.

Hotell nära London Eye

Vill du bo nära London Eye? Ett flertal hotell i närheten erbjuder fin utsikt över det ikoniska pariserhjulet.

För dig som vill bo lyxigt ligger Park Plaza Westminster Bridge bara några minuter bort fantastiska vyer över pariserhjulet från sin terrassbar, plus ett brett utbud av lyxiga bekvämligheter som uppvärmd inomhuspool och spa.

Marriott Hotel County Hall är ett annat bra alternativ för dig som vill ha nära till den här sevärdheten och erbjuder lyxigt boende med panoramautsikt över Themsen, Big Ben och andra lokala attraktioner.

Budgetresenärer hittar prisvärt boende på The White House Hotel som ligger på bekvämt gångavstånd från attraktionen. Alla tre hotellen erbjuder utmärkt service och ger gästerna alla nödvändiga bekvämligheter för en bekväm vistelse i London.

Fakta & historik

Idén om att bygga ett pariserhjul i London föreslogs 1995 av flygbolaget British Airways som en del av deras millenniefirande. Då drogs planerna upp för det som så småningom skulle bli känt som British Airways London Eye.

Efter flera års byggande och planering invigdes attraktionen på nyårsafton 1999, ett storslaget observationshjul med 32 kapslar som kunde ta emot upp till 800 passagerare samtidigt. Allmänheten fick dock vänta till mars 2000 innan de släpptes ombord.

7 fakta om London Eye

1. London Eye är det största pariserhjulet i Europa med en höjd på 135 meter.

2. Hjulet har 32 kapslar, en för varje stadsdel i London.

3. Designen är framtagen av Marks Barfield Architects och strukturen består av 1700 ton stål.

4. En varv med hjulet tar ungefär 30 minuter, vilket ger gott om tid att ta in den fantastiska utsikten över London och floden Thames.

5. Konstruktionen är dekorerad med 96 000 LED-lampor. På natten lyser dessa lampor upp hjulet och skapar en fantastisk visuell upplevelse som kan ses från mils avstånd.

6. Om du vill göra något lite extra, kan du boka en privat kapsel på London Eye. Privata kapslar har en värd ombord och kan anpassas med champagne, kanapéer och andra lyxigheter.

7. Ett insidertips: För att undvika långa köer, boka dina biljetter på nätet i förväg. Du sparar tid och pengar och kan njuta av åkturen utan stress eller krångel.

År 2003 överfördes äganderätten från British Airways till Merlin Entertainments som då döpte om sevärdheten till EDF Energy London Eye och fyra år senare ändrade den sitt namn igen till The Coca-Cola London Eye efter att ha tecknat ett nytt sponsoravtal med Coca-Cola.

År 2015 upphörde avtalet med Coca-Cola och under ett antal år var namnet bara The London Eye. Från 2020 finns en ny sponsor, och för tillfället är det fullständiga namnet på pariserhjulet The lastminute.com London Eye.

5 anledningar att besöka London Eye

London Eye är ett av de mest ikoniska landmärkena i London, och med all rätt. Det här gigantiska pariserhjulet bjuder på ett mäktig panorama över stadens skyline, men det är inte bara utsikten som gör det värt att besöka.

Här är fem anledningar till varför Europas högsta pariserhjul definitivt bör finnas med i din resplan:

1. Fantastisk utsikt

Låt oss börja med den uppenbara anledningen till att besöka London Eye – utsikten. Från toppen av pariserhjulet kan du se upp till 25 mil bort på en klar dag. Utsikten över stadens ikoniska landmärken, som Big Ben, House of Parliament, St Pauls Cathedral och Buckingham Palace är helt enkelt häpnadsväckande.

2. Upplyftande upplevelse

London Eye ger ett unikt sätt att se staden – och upplevelsen är som ingen annan. Hjulet roterar långsamt vilket ger gott om tid att ta in utsikten och ta minnesvärda foton. Höjden kan vara lite skrämmande för vissa, men när du väl är uppe där kommer du att vara glad att du vågade dig upp.

3. Biljetter för olika tillfällen

Med olika paket och biljettalternativ kan du välja att åka enskilt eller unna dig en lyxig privat gondol med champagne och tilltugg. Om du reser med familj eller en grupp kan du till och med boka en hel gondol bara för din grupp, vilket gör att du kan njuta av utsikten utan alltför många andra turister runt dig.

4. Perfekt för alla åldrar

London Eye är en attraktion som kan uppskattas av människor i alla åldrar. Den är familjevänlig och barnen kommer att älska åkturen. Det är också ett perfekt sätt att imponera på en partner, eller blivande sådan. Att åka pariserhjul med utsikt över London är en verkligt romantisk upplevelse.

5. Bekvämt läge och tillgängligt för alla

London Eye ligger centralt, nära många andra Londonattraktioner, så det är enkelt att komma dit. Du kan se hjulet på avstånd, vilket gör det lätt att hitta. Dessutom är attraktionen tillgänglig för rullstolsburna, vilket gör det till en trevlig upplevelse för alla.

Inspiration innan du reser

Nyfiken på hur upplevelsen är? Kolla in det här filmklippet om London Eye innan du reser.

YouTube video