London Eye – biljetter, tips & fakta

London Eye, det mäktiga pariserhjulet vid Themsen, är ett måste för dig som reser till London. Inte bara en gång, det tål att upplevas om och om igen. Utsikten över staden är hänförande. Ett tips är att boka en biljett som gör att du får gå före kön – till garanterat lägsta pris. 

London Eye – boka biljetter

Här nedanför kan du se några av de mest populära alternativen, från entrébiljetter som låter dig gå före i kön till champagnepaket, privata kapslar, och prisvärda kombinationsturer där London Eye ingår.

Ett exempel är att du kan kombinera London Eye med en kryssning på Themsen eller med hop-on hop-off-buss.

Vanliga entrébiljetter finns givetvis också att boka.

Boka biljetter via Viator

Förutom exemplen ovan finns många sätt att uppleva den här sevärdheten på. Här hittar du de flesta.

Biljetter och turer via Get Your Guide

Här finns entrébiljetter och kombinationsbiljetter till London Eye. Jämför gärna priser innan du bokar!

London Eye – introduktion

När pariserhjulet byggdes år 2000 var tanken att det skulle bli ett tillfälligt inslag i London, kontraktet löpte på fem år och därefter skulle London Eye monteras ned och flyttas till annan plats.

Tack vare dess stora popularitet har planerna ändrats. Numera har attraktionen en fast plats i Londons skyline och miljoner besökare åker med pariserhjulet varje år. Faktum är att det här är Storbritanniens mest populära sevärdhet.

Bra att veta inför besöket

På grund av London Eyes stora popularitet rekommenderas blivande besökare att alltid boka biljetterna i förväg, inte minst under sommarhalvåret då antalet turister i staden är extra stort.

Längre upp på den här sidan ser du våra mest populära biljetter, utflykter och guidade turer där London Eye ingår. Alla biljetter relaterade till attraktionen hittar du på den här sidan.

Karta – så hittar du till London Eye

Du kan knappast missa pariserhjulet, det syns över stora delar av London. Beroende på var du bor, eller befinner dig, kan det mycket väl gå bra med en promenad.

Om du behöver åka kollektivtrafik, är Waterloo den närmaste tunnelbanestationen. Därifrån promenerar på cirka fem minuter. Följ skyltarna mot South Bank när du kommer ut ur tåget. Stationerna Embankment, Charing Cross och Westminster är också inom promenadavstånd.

London Eye

London Eye

Hotell nära London Eye

Park Plaza Westminster Bridge London är ett populärt hotell i bättre mellanklass – det har fyra stjärnor och goda betyg från tidigare gäster. Hotellet ligger mycket nära London Eye, på samma sida Themsen. Du promenerar på några minuter.

Ett något dyrare, men väldigt bra, alternativ är femstjärniga London Marriott Hotel County Hall. Läget är perfekt, mittemot Big Ben och alldeles intill pariserhjulet.

Fakta & historik

Med en höjd på 135 meter och en diameter på hjulet på 120 meter, är det här Europas största pariserhjul – och det fjärde största i världen. Men det är faktiskt inte det första i London.

Redan 1895 öppnade The Great Wheel i Earls Court, med en höjd på – för den tiden – mycket imponerande 94 meter. The Great Wheel togs ur bruk 1906.

Utsikten är en av de bästa du kan hitta i London, men det är inte längre stadens högsta utsiktsplats. Den finns numera i spetsiga skyskrapan The Shard. Här kan du läsa mer om The View from The Shard.

London Eye invigdes på nyårsafton 1999 och är idag Storbritanniens mest populära sevärdhet. Hjulet har 32 kapslar och varje kapsel kan rymma som mest 25 personer. Att åka ett varv tar cirka en halvtimme.

Pariserhjulet har, givetvis, varit med i ett stort antal filmer och tv-serier. Några exempel är Doctor Who, Independence Day, The Day the Earth Stopped och Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer.

Exempel på biljetter och guidade turer

Via Get Your Guide kan du boka både vanliga entrébiljetter, kombinationsbiljetter och guidade turer. Du får ofta bättre pris än om du bokar på plats - och du har din biljett säkrad. Frågor om bokning? Mejla hej@sevardheter.se!


Inspiration innan du reser

Nyfiken på vad som väntar? Kolla in den här filmen från London Eye.