Burj Khalifa – boka biljetter till världens högsta skyskrapa

Burj Khalifa är världens högsta byggnad. Åk upp med hiss i den mäktiga skyskrapan för en fantastisk utsikt över Dubai. Tänk på att boka i förväg, biljetterna kan ta slut. Vi berättar hur du gör för att boka till bästa pris.

Så bokar du biljetter

Du kan köpa biljett till observationsvåningarna på plats, men det finns risk att det är slutsålt. Burj Khalifa begränsar antalet besökare och det är en mycket populär sevärdhet.

Vi rekommenderar verkligen att du bokar på nätet innan du reser. Då har du biljetten säkrad i förväg – och du får ibland till och med ett bättre pris än i biljettkassan.

Vi tipsar gärna om två pålitliga företag, Get Your Guide och Viator, som säljer biljetter till sevärdheter världen över. Utbud och priser kan skilja sig åt ibland, så det är klokt att jämföra.

Här hittar du alla biljetter till Burj Khalifa hos Viator. Här finns motsvarande hos Get Your Guide.

Boka Burj Khalifa hos Viator

Viator har entrébiljetter till Burj Khalifa, men även kombinationsbiljetter. Du kan till exempel boka Burj Khalifa plus ökensafari, eller med en tur till kryddsoukerna.

Biljetter via Get Your Guide

Vad sägs om att kombinera utsikten från världens högsta skyskrapa med en trerätters måltid i Armani Hotel? Eller vill du gå före köerna med Fast Track-biljett. Kolla här.

Burj Khalifa – introduktion

Burj Khalifa är en skyskrapa som är 829,8 meter hög. Det gör den till världens högsta byggnad år 2018. Det kanske inte låter så särskilt för dig. Men du kommer förstå det häftiga med så många våningar då du åker upp till våning 124 där det finns ett observationsplan, eller till våning 148 där en lyxigare utsiktslounge är placerad.

Dubai ligger i Förenade Arabemiraten och är en spännande stad att se ut över. Du åker upp till våning 124, 125 eller 148 med en mycket snabb hiss. Den går i cirka 35 km/h! När du väl befinner dig däruppe med den enorma utsikten så får du också lära dig mer om den moderna stadens historia och de olika byggnaderna som du ser.

På våning 124 så finns det ett elektriskt teleskop, Med detta så kan du se landskapet om omger skyskrapan. Det finns också bilder från tidigare observationer. Det kommer cirka 150 000 besökare till Burj Khalifa varje månad. Tänk på att du måste boka biljetter i förväg för att se utsikten från toppen av Burj Khalifa. Du bokar för ett specifikt datum och för en viss tid på dagen.

Tips! Bra att veta inför ett besök i Burj Khalifa

Det finns lite olika biljetter till Burj Khalifa beroende på vilken våning du vill åka till. Du kan till exempel välja mellan att åka till våning 124 till observationsdäcket vilket kallas för At the Top.

At the Top Sky ligger högre upp, på våning 148. Observationsdäcket där är mer exklusivt och höjden ännu mer svindlande.

Tänk på att priset för att åka upp blir nära dubbelt då du kommer under rusningstid mellan 17.30 och 19.00.

Det blir billigare att besöka skyskrapan i Dubai under morgontimmar och tidig eftermiddag. Dyraste biljetterna är för kvällstimmarna från 19.00 till midnatt.

Parken som finns omkring skyskrapan är helt gratis att besöka. Den är otroligt vacker med fontäner, gångvägar och träd som står i blom. Parken kallas för Burj Khalifa Park, Burj Dubai Park eller Burj Island Park.

Kom på kvällen och njut av de spektakulära fontänerna. Parken är öppen dygnet runt för besök och ibland så bjuds det på event som modeuppvisningar och konserter.

Karta – hitta till Burj Khalifa

Det är inte svårt att hitta till världens högsta skyskrapa, du ser den på långt håll. Med tunnelbana åker du till Burj Khalifa Dubai Mall stationen. Därifrån tar det cirka 10 minuter att gå till skyskrapan.

Det är också enkelt att ta en taxi om du bor på ett hotell lite längre bort från Burj Kahlifa. Om du vill lägga lite mer krut på resan till tornet så kan du hyra limousin eller boka in en helikoptertur som tar dig runt byggnadens högsta punkt.

Burj Khalifa

Hotell nära Burj Khalifa

I Burj Khalifa finns det ett hotell, Armani hotell. Det ligger på första till åttonde våningen i skyskrapan. På nionde till 16:e våningen finns Armani Residences och på våning 38 till 39 ligger Armani Hotel Suites.

Tolv minuter från skyskrapan så finns Roda Al Murooj hotellet som är lyxigt inrett med trädgård och flera pooler.

The Address Dubai Mall är bara några minuter från Burj Khalifa och har utsikt över den världsberömda byggnaden.

Fakta & historik

Byggnationen av Burj Khalifa drogs igång år 2004 men det var först år 2010 som den öppnades för allmänheten. Skyskrapan har ritats av Adrian Smith.

Byggnaden har 57 hissar och 8 rulltrappor. Det finns 163 våningar men det är bara 154 som används. Övriga är till för parkering och för underhåll.

För att rengöra glasrutorna används särskilda hissar och kranar som kan röra sig runt byggnaden högst upp.

Tänk på att Dubai har strikta regler vad gäller droger och alkohol. Droger är strikt förbjudna och alkohol får inte drickas offentligt. Om du bryter mot dessa regler så kan det få allvarliga konsekvenser även om du är turist.

Exempel på biljetter till Burj Khalifa

Via Get Your Guide kan du boka både vanliga entrébiljetter och kombinationsbiljetter, exempelvis sådana där guidning ingår. Du får bättre pris än om du bokar på plats - och du har din biljett säkrad. Frågor om bokning? Mejla hej@sevardheter.se!


Inspiration innan du reser

Nyfiken på vad som väntar? Kolla in den här filmen från ett besök i Burj Khalifa.