La Sagrada Familia – ett måste i Barcelona

La Sagrada Familia är Antoni Gaudis storslagna, ofärdiga, mästerverk. Kyrkan tornar över Barcelona och kan ses från nästan hela staden. Boka entrébiljett eller guidad tur på nätet så har du platsen klar och kan få gå före kön. [Uppdaterad 2023-10-30]

La Sagrada Familia - boka biljetter & gå före kön

Så bokar du biljetter till La Sagrada Familia

Det viktigaste att veta inför ett besök till La Sagrada Familia är att du inte behöver stå i kö vid kyrkan för att få biljetter. Basilikan gör allt för att minska på köerna och biljetterna säljs på nätet.

Genom att boka biljett på nätet slipper du köa vid La Sagrada Familia och du kan vara säker på att du får plats. Bara ett visst antal besökare kommer in varje dag. Det här är också något som bidrar till att besöket blir trevligare och att kyrkan kan bevaras.

På den här länken kan du boka en entrébiljett med ljudguide på svenska, som du kan lyssna på i din telefon. Perfekt för dig som vill utforska på egen hand.

Ett tips är ta en guidad tur av kyrkan. Du lär dig väldigt mycket genom att följa en kunnig guide och det kostar bara knappt 200 kronor mer än entrébiljetten med ljudguide. Dessutom får du då gå före kön. Bara det kan vara värt pengarna.

Här hittar du en populär guidad tur med höga betyg från tidigare deltagare

Här nedan finns ett urval av de mest populära biljetterna och guidade turerna:

La Sagrada Familia – introduktion

La Sagrada Familia är ett mäktigt byggnadsverk. Varje år kommer det nära 4,5 miljon besökare till kyrkan som ligger i Barcelona.

Kyrkan har varit under byggnation i över 130 år och är ett intressant projekt på många sätt. Framför allt så kommer du att häpnas över storleken på byggnaden. Den är något du först känner då du befinner dig på plats.

Ett besök till denna kyrka i Barcelona blir ett minne för livet. Men det finns något som du absolut vill undvika, köerna. Värre än så, om du inte köper biljett på smartaste sätt så kanske du får vänta en dag extra på att komma in!

Det är väl värt att skaffa biljetter till La Sagrada Familia på smidigaste sätt för det här är en attraktion du inte vill missa. Den som en gång har besökt platsen riskerar att dagdrömma om den varje dag efteråt.

Målet har länge varit att kyrkan ska vara klar till 2026, hundra år efter Gaudís död, men det ser allt mer osannolikt ut. Nya förseningar har tillkommit och i dagsläget finns inget datum för när konstruktionen ska vara avslutad.

Tips! Bra att veta inför ett besök

Med din biljett så går du direkt till Carrer de la Marinas ingång. Ett tips är att vara på plats en kvart innan tiden du har fått för ditt besök.

Då hinner du orientera dig och så kan du ju ta lite bilder från utsidan medan du väntar på att få komma in. När du har kommit in så får du stanna så länge du vill. Räkna med att besöket tar minst 2 timmar.

Karta – så hittar du till La Sagrada Familia

Det är mycket enkelt att nå Sagrada Familia kyrkan med Barcelonas tunnelbana. Linje L2, lila, och linje L5, blå, stannar vid La Sagrada Familias hållplats. På tunnelbanestationen finns det skyltar som visar vilket utgång du ska välja för att nå kyrkan snabbast.

Om du kommer från Park Güell så kan du ta buss nummer 92 till kyrkan. Dessutom kan Barcelonas Bus Turistic bussars blåa linje ta dig till basilikan.

La Sagrada Familia

Hotell nära La Sagrada Familia

Bo bekvämt på ett hotell som Hotel Sagrada Familia som ligger tre minuter från kyrkan och med goda kommunikationer till övriga Barcelona.

På populära Ayre Hotell Rosellon har du 500 meters promenad till basilikan – och du kan beundra den från hotellets takterrass.

Sensation Sagrada Familia får du solterrass och pool samt utsikt över kyrkan.

Fakta & historik

Benedikt den 16:e var påve under åtta år men han lämnade bara Rom en gång. Det var när han utsåg La Sagrada Familia till en basilika, en helig katolsk kyrka.

Byggnadens grundsten lades år 1882 och när Antoni Gaudi gick bort 1926 så var bara en fjärdedel av kyrkan färdigställd.

Trots att byggnaden inte är klar så har den utsetts till ett världsarv av UNESCO.

Ett besök kräver rätt klädsel. Hattar och kepsar ska tas av innan du går in i basilikan. Dessutom så förväntas det att du klär dig på ett propert sätt med kläder som täcker skuldror, mage och rygg. Det är inte tillåtet att gå barfota i kyrkan.

Mer information och fakta om kyrkan finns på Wikipedia.

Exempel på biljetter till La Sagrada Familia

Via Get Your Guide kan du boka både vanliga entrébiljetter och kombinationsbiljetter. Du får bättre pris än om du bokar på plats - och du har din biljett säkrad. Frågor om bokning? Mejla hej@sevardheter.se!


Inspiration innan du reser

Nyfiken på vad som väntar? Kolla in den här filmen från La Sagrada Familia.