The Shard – så bokar du biljett till Londons vassaste skyskrapa

The Shard, den spetsiga skyskrapan vid Themsen, har både förändrat Londons skyline och blivit en sevärdhet man inte får missa. The Shards utsiktsvåning bjuder på magnifik utsikt över London. Så här bokar du biljett på bästa sätt. [Uppdaterad 2022-08-09]

The Shard London - boka biljetter

The Shard har seglat upp som en av Londons riktigt stora attraktioner, vid sidan av mer kända klassiker som London Eye, Towern, St Paul's Cathedral och Buckingham Palace.

Anledningarna är två: skyskrapans iögonfallande design och den magnifika utsikten från The View from The Shard.

Så bokar du biljetter till The Shard

Utsiktsplattformen, eller observatoriet, heter alltså The View from The Shard och består av två utsiktsvåningar. En inomhus på våning 69 och en som är delvis utomhus på våning 72.

Där, 244 meter över marken, ser du upp till sex mil över London med omgivningar. Vidare vyer går inte att få i den här staden.

Att boka biljett på nätet är klokt. Då slipper du stå i biljettkö, kan välja det datum som passar dig bäst, och du har din plats säkrad.

Vårt tips är att boka via pålitliga Get Your Guide. Du gör det snabbt, säkert och avbokningsreglerna är generösa. Du har fri avbokning med full återbetalning fram till 24 timmar innan det reserverade datumet. Det kan jämföras med att biljetten inte alls är återbetalningsbar om du bokar direkt med The Shard, det kräver att du lägger till en försäkring för att kunna avboka.

Entrébiljett till utsiktsvåningen The View from The Shard bokar du via den här länken. Du kan också direkt kolla tillgänglighet på ditt önskade datum i den här kalendern:

 

 

The Shard – introduktion

Skyskrapan färdigställdes 2012. Med sina 311 meter är den den högsta byggnaden i Europeiska unionen och den näst högsta byggnaden i Storbritannien.

The Shard ritades av den italienske arkitekten Renzo Piano och består till största delen av glas. Den har 72 våningar och innehåller kontor, bostadslägenheter, ett hotell och en utsiktsplats.

Namnet betyder ”skärvan” och det är verkligen en annorlunda skyskrapa byggd i en arkitektonisk stil som kallas nyfuturism. När du ser byggnaden för första gången är det lätt att förstå varför.

Sedan The Shard färdigställdes har den erkänts som en av de mest ikoniska byggnaderna i London. Den har vunnit ett flertal priser, bland annat RIBA Stirling Prize for Architecture och Emporis Skyscraper Award.

År 2013 utsågs den till ett av ”Seven Wonders of the Modern World” av American Institute of Architects.

Tips! Bra att veta inför ett besök

​The View from the Shard är en av de mest populära turistattraktionerna i London. Utsiktsplattformen ligger i hjärtat av staden och erbjuder en fantastisk utsikt över stadens skyline och floden Themsen.

Tänk på det här:

  • Öppettiderna är 10.00-22.00 varje dag. Sista inträde är klockan 21.00.
  • Besökare bör ha bekväma skor, eftersom man måste gå i trappor.
  • Väskor är inte tillåtna på utsiktsplattformen. Skåp finns tillgängliga för förvaring vid ingången.
  • Vädret i London kan vara oförutsägbart, så besökare rekommenderas att klä sig lämpligt för förhållandena. Paraply bör alltid finnas med.
  • Fast track-biljetter är tillgängliga mot en extra kostnad.
  • För att få tillträde måste besökarna visa upp ett giltigt ID-kort eller pass.
  • Barn under 16 år måste åtföljas av en vuxen.

Karta – så hittar du till The Shard

Skyskrapan ligger i Southwark, på den södra stranden av Themsen. Det är lätt att ta sig till byggnaden med kollektivtrafik.

Den ligger i anslutning till London Bridge station som trafikeras av tunnelbana, tåg och bussar. Det finns också ett antal flodbåtar som stannar vid den närliggande London Bridge City Pier.

The Shard

Hotell nära skyskrapan

Fantastiska Shangri-La Hotel at the Shard ligger inuti den ikoniska skyskrapan, på våningarna 34-52, och erbjuder makalös utsikt över staden från sina rum och restauranger.

Hampton by Hilton London Waterloo erbjuder gästerna bekväma rum och bekväm tillgång till kollektivtrafik.

Om du vill ha något överdådigt lyxigt finns Four Seasons Hotel London at Park Lane bara en kort promenad från The Shard, med boende och service i världsklass.

Fakta & historik

Att bygga skyskrapan tog nästan sex år, till en kostnad av 435 miljoner pund.

När The Shard först föreslogs möttes den av ett visst motstånd från lokala invånare och företag. Vissa ansåg att byggnaden skulle bli för hög och inte passa in i Londons skyline.

Men efter invigningen 2012 har byggnaden blivit en självklar del av Londons skyline och en av stadens mest populära turistattraktioner, med över två miljoner besökare varje år.

Boka biljett gör du enkelt och säkert på den här sidan

Exempel på biljetter och relaterade upplevelser

Via Get Your Guide kan du boka både vanliga entrébiljetter, kombinationsbiljetter och guidade turer. Du får ofta bättre pris än om du bokar på plats - och du har din biljett säkrad.